Optimális váltás devizáról forintra?

Meglehetősen sok honfitársunk él külföldön, akik számára alapvető fontosságú, hogy a kint keresett vagy éppen kinn elköltendő pénzt a lehető legjobban tudják “átforgatni” forintra, vagy forintról más devizára.

Ez a helyzet globálisan egyre több ember számára érdekes a világon, hiszen ma már azok száma, akik otthonuktól távol dolgoznak, vagy külföldön költik el különböző célokra a pénzüket, egyre nő.

Közkedvelt, ám sokba kerülhet

Sokan használják például a PayPalt, ami egy online fizetési felület, alkalmas fizetésre, pénz fogadására. Webshopban vásárláskor, eBayezéshez szinte kikerülhetetlen (vannak alternatívái persze), ha a banki átutalásban nem bízunk.

A szolgáltatással kapcsolatban talán kevesen figyelnek oda arra, hogy forintos kártya adataikat megadva a PayPal hogyan fordítja át az adott pénznemre a fizetésre használt kártyáét. Jó tudni, hogy a PayPal számára jó üzlet, a felhasználóknak már kevésbé az, hogy a saját árfolyamán vált. Úgy számláz a magyar usernek forintban, hogy az rosszabbul jár, mintha bankban váltotta volna át a pénzt.

Hogy ez nem egy aprócska véletlen, hanem jól kitalált funkció, azt az bizonyítja, hogy nem egyszerű átalakítani a felhasználási módot úgy, hogy ne forintban kapjuk meg a végösszeget – ám van rá megoldás.

Pénzküldés veszteség nélkül

A forintra vagy forintról váltás sok élethelyzetben okoz fejtörést. Ha külföldön szeretnénk fizetni egy szolgáltatást, vagy külföldről utalnánk devizát haza, amit itthon forintban szeretne megkapni a címzett fél, akkor kiemelkedően a legjobb megoldást az olyan pénzküldő szolgáltatások jelentik, mint az egyre közismertebb CurrencyFair, vagy a TransferGo.

pénzkuldes
a nemzetközi pénzküldés felvet pár kérdést

(kép forrás: gizmosnack.com)

Gyors átutalás, egyszerű, pár lépésre szűkített pénzküldési metódus mellett jó átváltási árfolyam jellemzi ezeket a szolgáltatókat. A TransferWise például garantáltan a piaci középárfolyamon vált, a CurrencyFair pedig magasabb összegnél kedvezőbb árfolyamot tesz lehetővé.