Hogy ne bukj 2019-ben a pénzügyeken

Nem érezted annyira fényesen sikeresnek a 2018-as évet? Szerettél volna már az új autódban ülni év végén, vagy Thaiföldre vinni a családot, ám a sarki kínaiig jutottatok el? A pénzügyek terén a siker kulcsa, hogy jól döntsél jókor, és fegyelmezetten betartsd, amit elhatározol.

Összeszedtük a számodra pár pénzügyi tanácsadó oldal gyakorlatba átültethető tippjeit, hogy 2019-ben kellemesebb éved legyen az anyagiak szempontjából.

Keveset keresel? Mondj fel!

Ezt a tanácsot a kiszamolo.hu ismételgeti időről időre. Ma már nem kell a nagyszüleink észjárásával gondolkodnunk, és kapaszkodnunk a nem igazán jó munkába, mert mi lenne, ha még ez sem lenne. A munkapadhoz való ragaszkodás akkor idegződött be, mikor nehéz volt végzettséghez jutni, ha nem volt munka, éhezett a család, és azt sulykolták, hogy nyolc óra munka nyolc óra pihenés a többit tudjuk.

Ma már egy webshoppal, vagy jól bejáratott bloggal – akár napi pár órában – meg lehet keresni egy teljes állás nettó fizetését. Számtalan lehetőség van a vállalkozásra, emellett a munkaerőpiac szakemberekre éhezik. Képezzük magunkat, térképezzük fel az online lehetőségeket, és ne féljünk váltani, ha elégedetlenek vagyunk.  

Tetszik? Ne vedd meg!

Vagyis: ne vedd meg azonnal, tarts ki 30 napig, és ha még mindig szükséged van az adott dologra, akkor költs rá pénzt.

A 30 napos szabály azon alapul, hogy az érzelmeken alapuló vásárlást elkerülhetjük, ha hagyjuk, hogy előkerüljenek az észérvek. Az impulzusvásárlás kivédésére tökéletes módszer. Ami tényleg kell, azt meg fogjuk így is venni. Persze ne gyógyszer vagy hasonlók esetén fékezzük be a vásárlást 30 napra.

Bónusz tipp: nézz utána jobb vételnek az online árösszehasonlító oldalakon, ha sokallod egy termék árát!

2019

2019? Siker!

Elszakadt? Varrasd meg!

Rengeteg ruházati cikket dobunk ki feleslegesen, ami sem a bolygónak, sem a pénztárcánknak nem jó. Érdemes kicsit drágább, de hosszabban hordható darabokat vennünk; a fast fashion cégek termékeit megvéve gyakorlatilag szemetet vásárolunk.

Nem árt egyszer kiszámolni, hogy egy tíz évig használható cipő kevesebbe kerül, mint tíz egy év alatt széteső lábbeli. Ami megmenthető, vigyük varrónőhöz, cipészhez, és hozassuk rendbe. A hely is több lesz a gardróbunkban.

Sokat törlesztesz? Cseréld olcsóbbra a hiteleidet!

A hitel kínálat folyamatosan megújul a piacon, és meglevő kölcsöneinket kiválthatjuk kedvezőbbekkel. A hitelkiváltás csak egy kevés utánajárást igényel, és némi pénzügyi tudatosságot. Akár több kölcsönt is beforgathatunk egybe, és akkor könnyebb lesz a törlesztés.