Lakásbérlés a legolcsóbban

Ha szeretnénk a jelenlegi égbe emelkedő árak alatti szinten találni kibérelhető lakást, van erre egy lehetőség, amire meglepően kevesen gondolnak.

Felejtsük el az internetes keresést, a legegyszerűbb, ha körbekérdezünk az ismerőseink között, ki az, akinek üresen áll a lakása. Az a helyzet állt elő ugyanis Magyarországon a legutóbbi időben, hogy nagyon sokan külföldön dolgoznak, élnek – és nagyon sokan tervezgetik ezt – , és nekik valójában sokszor gondot okoz, hogy gondot viseljenek az itthon hagyott ingatlanra.

Sok lakás, ház nincs hivatalosan meghirdetve, de a tulajdonosok odakintről próbálják menedzselni, és sokkal megnyugtatóbb nekik, ha valakire rábízhatják, mint ha üresen áll. A kiadott lakás esetében nem kell egyebek közt attól félni, hogy eláztatja egy csőtörés, hogy betörnek.

Igen, kérdezheti az olvasó, akkor nyilván kiadják, mi ebben a meglepő?

Az ötletben rejlő lehetőség az, hogy azért érdemes ismerősön keresztül érdeklődni, mert a külföldön élő honfitársaink nagyrésze ódzkodik a lakáskiadástól, egy idegen bérlőtől, hiszen ennek megvan a kockázata. Hogy mit csinálhat egy óvatlan vagy rossz szándékú albérlő egy ingatlannal, annak csak a fantázia szab határt.

Viszont ha ismerősként vagyunk számon tartva, főleg ha személyesen, közelebbről ismernek minket a tulajdonosok, akkor nagyobb bizalommal adják oda a lakást. Nem ritka, hogy a külföldön élő barátok annyira örülnek, hogy valaki vigyáz az üres otthonukra, hogy nem is kérnek teljes bérleti díjat. Az, hogy aprópénz egy külföldi fizetés mellett a hazai bérleti díj, és sokan eltekintenek tőle, csak hab a tortán.

A leleményesek külföldről “dolgoztatják” az ingatlant

Persze van egy másik típusú lakástulajdonos is, aki a határon túlról is menedzseli, és például Airbnb segítségével maximálisan kihasználja itthon hagyott ingatlanát vagy ingatlanait. Hiszen egy jó helyen elhelyezkedő otthon most aranyat érhet – felértékelődtek olyan, régebben kerülendőnek  tartott kerületek is például, mint a VII., VIII. kerület Budapesten, lévén közel vannak a turisták kedvelte szórakozóhelyekhez. 

Ám ha nem szeretnénk hosszútávon, hogy a lakásbérlés gondjai kössenek le, valamint mi is szeretnénk bevételhez jutni egy biztos befektetésből, remek lakáshitelek állnak rendelkezésre – amelyek egyre kedvezőbb feltételeket biztosítanak – hogy saját otthonunk legyen.