Gyenge árfolyam? Válassz jó deviza küldő céget

A forint gyengülése nem könnyíti meg azoknak a dolgát, akik a magyar devizát külföldön költenék el. Nagyon fontos, hogy a váltáson és a pénzküldésen a lehető legkevesebbet veszítsünk. 

A forint nehéz évkezdete

A magyar pénznem 2020-ban gyengélkedett, és bár a történelmi mélyponton túl van, most sem éri el korábbi értékét.

A 2008-as válságot idéző szintet mutatott be nemzeti valutánk, amikor április 1-én elérte a mélypontot, 369,5 eurót. Azóta szerencsére javult a helyzet, de inkább a dollárral szemben tudta visszanyerni a forint az értékét. 

euro
ne ússzon el a pénzünk

Sokan kérdően tekintenek a magyar Jegybankra, amiért nem tesz a forint erősödéséért. Már az inkább jelképes lépések, minthogy egy hetes betéti tendert indítottak, is segítettek javítani a helyzeten. 

A forint egyébként együtt esett a többi devizával – például a cseh koronával –  a régióban, elsősorban azért, mert a koronavírus helyzet nyomán sokan mentették euróba, dollárba a tőkéjüket.

Legalább az átutalás legyen kedvező

Bár jelen pillanatban a 360-as ‘veszélyzónától’ eltávolódott egyre erősödő nemzeti fizetőeszközünk, mégsem könnyű vele külföldi vásárlásokat, befizetéseket kivitelezni.

Egyre többen keresnek olyan szolgáltatást, mellyel határokon át tudnak utalni és fizetni. A nemzetközi pénzküldő cégeknél alapvető a piaci középárfolyam biztosítása pénzváltásnál. Azaz a lehető legjobb árfolyamon tudjuk forintunkat más devizára váltani, vagy éppen más váltást végrehajtani.

A megoldás a deviza küldő cég

Emellett rengeteg plusz szolgáltatás közül választhatunk, melyek csökkentik a költségeinket, és megkönnyítik a pénzügyi tranzakcióink elvégzését. A több pénznemben használható e-pénztárca már több éve elérhető, de valós bankkártyát is használhatunk a banki díjak töredékéért egyes fintech cégeknél. A TransferWise-nál például teljesen ingyenes 15 devizanemben tárolni a pénzünket a számlánkon, az úgynevezett borderless accounton. 

Tény, a pénzküldő cégek rég túlléptek a bankokon, de sokféle szolgáltatásukat érdemes alaposan tanulmányozni – főleg ha nincs magyar ügyfélszolgálat -, mielőtt szerződést kötünk.