Akadozva működik a pénzküldő cég

Március elején komoly fennakadások jellemezték a Revolut szolgáltatásainak működését. Pedig az egyik legkomolyabb, legszámottevőbb fintech cégről van szó.

Elérhetetlenné vált a számlán levő pénz

Több problémáról is beszámoltak a vállalat ügyfelei Facebook csoportjukban, illetve a Reddit felületén. A panaszok arra vonatkoztak, hogy a Revolutnál fenntartott befektetési számláról minden jelzés nélkül milliós összegek tűntek el, míg másoknál nagyobb számlaegyenleg jelent meg. Volt, aki 125 ezer dollárral kevesebbet talált az itt fenntartott online pénztárcájában. 

A problémák március 5-én délután jelentkeztek, mind az indokolatlan levonások, mind a felkerült pénzösszegek a tőzsdei kereskedésre fenntartott számláknál. 

problemak valasz nelkul
Az informálás hiánya az egyik legfőbb gond

Hibajavítás van, tájékoztatás nincs

A Revolut még aznap éjjel orvosolta a hibákat, ám nem indokolta meg hivatalosan, mi okozta az ügyfeleket sokkoló problémákat. A közösségi felületen feltűnő kommentek alapján sokan döntöttek amellett, hogy kimentik a pénzüket a számlájukról. Mindazzal együtt, hogy mindenkinek helyreállt az egyenlege.

Nem először adódnak ügyfélbizalmat csökkentő fennakadások a Revolutnál, a Magyar Nemzeti Bank már figyelmeztetést adott ki a cég működésével kapcsolatban. Korábban például befagytak számlák minden előrejelzés és indoklás nélkül. 

A mostani gondok a bróker szolgáltatási igénybe vevőknél jelentkeztek. Ez a lehetőség igen népszerű a mintegy 250 ezer felhasználót magába foglaló ügyfélkörnél, mivel havi több ingyenes tőzsdei ügyletet tesz lehetővé. 

Tájékozódjunk folyamatosan a pénzküldő cégekkel kapcsolatban

Szemben a Revoluttal, szerencsére több pénzküldő cég működik hibák nélkül. A legnagyobb múlttal rendelkező fintech startupok közé tartozik például a TransferWise, amely az elérhető legjobb árfolyamon vált, és folyamatosan stabil szolgáltatást biztosít. 

Az MNB tanácsa szerint érdemes folyamatosan figyelemmel követni az olcsóbb nemzetközi pénzküldő cégek szolgáltatásainak árait, azt, hogy hétvégén ugyanolyan díjakért kapunk-e meg szolgáltatásokat, mint hétközben, és a jó angol nyelvtudás sem árt, mivel ezek a külföldi székhelyű cégek nem mindig ültetik át a tájékoztatóikat kisebb helyi nyelvekre.