Újabb kihívóval bővült a pénzküldés piaca

Magyar fejlesztésű szolgáltatás segíti a Viber felhasználóit, hogy immár üzenetek mellett pénzt is megosszanak egymással. Nézzünk körül a határok nélkül pénzküldéssel foglalkozó cégek szegmensében, ki mit kínál, kit érdemes választani?

A banki váltási ráta nem jó megoldás

Régebben, mielőtt az ún. fintech cégek megjelentek, komoly plusz költséget okozott, ha egyik számláról a másikra más pénznemben utaltunk el összegeket. Például ha nem forintban kaptuk a fizetésünket – ami az üzleti szféra és munkaerőpiac nemzetközivé válásával egyre hétköznapibbá vált -, akkor nyitnunk kellett egy devizaszámlát. Ha máshová küldtünk erről pénzt és az átváltásra került, a bank a saját, nem túl kedvező rátáján váltott.

pénzküldés

Később megjelentek a pénzküldő szolgáltatások, amelyek ténylegesen a garantált középárfolyamon váltottak, azaz a lehető legjobban járt a felhasználó, és minimális díjat számoltak fel a szolgáltatásért. Ezek az egymással is versengő vállalkozások – melyek egyike az úttörő TransferWise volt – egyre jobb lehetőségeket kínáltak, és ami a legfontosabb, pár lehetőséget már a hazai ügyfelek is használhattak.

A magyarok számára még kevesebb opció elérhető

Ide lépett most be nagy meglepetésre a Viber, amellyel már pénzügyi tranzakciókat is lehet végezni. Remek hír, hogy magyar kibocsátású bankkártyával is véghez vihetjük ezt, azaz ez a lehetőség már nemcsak azon honfitársainknak szól, akik mondjuk Nagy-Britanniában vagy Luxemburgban dolgoznak.

Pénzküldés olcsón, kicsiben

A nem banki utalásoknak megvannak a határai a pénzmosási törvények miatt, épp ezért a Viberen keresztül biztos nem fogja senki a vagyonát kimenteni külföldre. A havi maximális limitje a Moneytou küldéseknek 125 000 forint, évente pedig 780 000 forint. Arra tehát tökéletesen alkalmas a szolgáltatás, hogy elutaljunk egy múzeumi belépőjegy vagy akár egy Airbnb szállás árát. Az utalás itt sem ingyenes, egy jelképes díj mellett 3000 forint felett a küldött összeg 1,5 százalékába kerül.