Felkészült a Brexitre a TransferWise

Nem kell aggódiuk a vezető nemzetközi pénzküldő startup ügyfeleinek: bár a TransferWise székhelye Nagy-Britannia, ha netán bekövetkezik a megállapodás nélküli Brexit, a szolgáltatás marad.

Közeledtek Brüsszelhez

A problémamentes folytatás érdekében pénzügyi szolgáltatói licenszet igényelt a belga hatóságoktól a TransferWise. A vállalat célja, hogy no-deal Brexit esetén is elérhető maradjon az EU27 ügyfeleinek.

A belga licensz elősegíti, hogy ha gazdaságilag elszakad a szigetország az EU-tól, és változnak a brit vállalkozások, cégek lehetőségei az európai piacon, a TransferWise esetében garantáltan maradjanak a mostani feltételek.

kép forrás: express.co.uk
kép forrás: express.co.uk

Nem torpan meg a vezető pénzküldő cég fejlődése, amelynek világszerte 4 millió ügyfele van: Londonban tovább növelik a létszámot, és Brüsszelben is irodát nyitnak.

A tíz központ közül az egyik magyarországi

A magyar ügyfelek is komolyan számítanak a TransferWise-ra, nem véletlenül van a vállalkozásnak Budapesten is irodája. Mivel a külföldön munkát vállaló honfitársaink száma a félmilliót is elérheti, emellett egyre többen tanulnak más országban, a határokon átívelő pénzküldés sokak számára egy igen lényeges, napi szintű pénzügyi kérdés.

Az egyik legnépszerűbb szolgáltató a fintech területen a valamikor úttörőként induló startup. Ma már ún. borderless kártyát is kínálnak, amelyen 40 pénznemben tárolhatunk pénzt, és használata ingyenes.

A legkomolyabb költség eltérő devizák esetén az átváltás, ami a bankok esetében még ma sem olcsó szolgáltatás, pedig már igazodtak a konkurenciához.

Kártya – ingyen

A TransferWise kártyájával középárfolyamon, bármilyen plusz költség nélkül vehetünk fel ATM-ből pénzt. Egy 2 %-ig terjedő díjat számít fel a TransferWise, ám nincs havidíj, jóváírási díj, nincs bankszámla adat igénylési díj. Emellett a pénznemek feltöltésének sincs semmilyen járulékos költsége.

Ezt kiegészíti, hogy a több pénznemű számláról történő kiutalásnak van egy díja, ha a kedvezményezett számla ugyanabban a pénznemben van denominálva.

Mindez tehát stabilan megmarad a hazai kliensek számára is, még ha be is következik a gazdaságilag nem túl szerencsés szakadás az Egyesült Királyság és az EU között.